Virusrensning

Virusrensning

Trots fullt uppdaterat säkerhetspaket är det lätt hänt att få in malware i datorn om man är oförsiktig eller bara har otur. Malware är ett samlingsnamn för all skadlig programvara som virus, trojaner, spion- och utpressningsprogram, annonsprogram. Har olyckan varit framme hjälper vi dig!

Kom in med datorn till oss så gör vi en grundlig genomgång, rensar virus och annan skadlig kod och gör datorn säker att använda igen.

Varning för bluffmejl!

Klicka inte på länkar i e-post som ser ut att komma från din bank eller posten.  Har du blivit smittad med ransomware?
Vi hjälper dig. Läs mer

Är min dator smittad?

Oönskad programvara (PUP, potentially unwanted program) visar sig ofta i form av reklam i webbläsaren eller programfönster säger sig kunna snabba upp din dator eller säkerhetskopiera dina filer. Att använda denna typ av program kan innebära både att fler skadliga program laddas ner och i värsta fall att programmet själ dina bank- och personuppgifter.

Trojaner och Spionprogram (spyware) kan vara svårare att upptäcka. Ofta installeras dessa på datorn genom att användaren klickat på en länk i skräppost eller av misstag laddat hem programmet via en hemsida.
Om datorn är sårbar kan det räcka med att användaren besöker fel hemsida för att bli smittad, utan att aktivt ladda hem en fil.

Läs mer om olika typer av skadlig kod på iis.se

Exempel på skadlig programvara
Exempel på skadlig programvara

Hur skyddar jag mig mot skadlig programvara?

  • Se till att alltid ha de senaste uppdateringarna till både operativsystemet och programvaror. Upptäckta potentiella säkerhetsbrister täpps till i och med nya uppdateringar av programvaran.
  • Använd ett säkerhetspaket som exempelvis Kaspersky och se till att det är aktiverat och uppdaterat.
  • Malware kräver ofta administratörsrättigheter. Genom att nedgradera användarkontot i Windows till standardanvändare kan vissa hot undkommas.
  • Säkerhetskopiera dina filer regelbundet. Vissa utpressningsprogram (ransomware) kan låsa in dina filer och kräver sedan stora summor pengar för att du ska få tillbaka dem.

Vi hjälper dig!

Om du vet eller misstänker att din dator blivit smittad är du välkommen till till vår datorverkstad så rensar vi bort all skadlig kod och virus i datorn och ser över ditt säkerhetspaket.

Vi utför virusrensning till fastpris. Endast  990 kr 

För frågor, kontakta oss på 08 - 673 49 00 eller kontakt@compucraftab.se